Gomba bruschetta

Írta: Memi kedd, november 16, 2010
Nemrég egy gombákról szóló könyvet olvasgattam, melyben számtalan olyan fajta szerepelt, amelyek létezéséről nem is hallottam, persze sokuk nem ehető, így, ha saját szedéssel szeretnénk zsákmányt gyűjteni, mindenképp ellenőriztessük szakértővel.
Másnap, épp a szokásos bevásárláson örömmel tapasztaltam, hogy az adott hipermarketben nemcsak előre kimért, dobozolt gombákat lehet kapni, hanem egyéni ízlés szerint válogatva, vegyesen is meg lehet vásárolni többfélét.
Ennek örömére készült az alábbi recept, most éppen fehér, valamint barna csiperkéből és laska gombából.

GOMBA BRUSCHETTA
4 személyre (egészségesebb összetevők)

50 dkg csiperke gomba (lehet vegyes is)
2 gerezd fokhagyma
2 szál petrezselyem
1 marék bazsalikom
só (természetes, nem finomított)
tört bors
2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)

1. a gombát megtisztítjuk és nagyon apróra felkockázzuk
2. kis lángra feltesszük az olajat, majd beletesszük a gombát és ráreszeljük a fokhagymát
3. sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt pároljuk
4. vágjuk apróra a petrezselymet és a bazsalikomot
5. ha a gomba levet eresztett, meghintjük az összevágott zöld fűszerekkel és fedő nélkül (el tudjon párologni a leve) összefőzzük, amíg a gomba megpuhul
6. (házi) pirított kenyérrel tálaljuk

Praktikák:
- vegyes gombából még zamatosabb
- ha nincs friss zöld fűszerünk, használható szárított is

Itt is mi szorgoskodunk: