Tésztasaláta

Írta: Memi szerda, július 13, 2011
Ma ismét a Miele Főzőiskolában forgattunk, erdei gyümölcsös, majd újhagymás pitét készítettem, Sanyi a séf, pedig fehérborban párolt fekete kagylót, paella-t és kecskesajttal töltött, rántott cukkini virágot készített... Fenséges ízkavalkád volt :-)
A remek ételeken túl azért szeretem ezeket a forgatási napokat, mert nagyon jól érezzük magunkat HeF-fel a stáb tagjai között. Mindig van egy-egy új "kolléga", de minden alkalom olyan, mintha évek óta együtt dolgoznánk.
A csapat soha nem elégszik meg a jóval, mindig próbálnak tökéletes munkát készíteni, ezért ha kell, kétszer-háromszor megy a tál a hűtőbe, vagy jön ki a sütőből, egészen addig, amíg a fény, az élesség és még ki tudja mi minden más megfelelő, emellett mégis mindig kellemes a légkör és vidám a hangulat :-)
Ráadásul minden alkalommal tanulok valami új praktikát, vagy rutint Sanyi séftől, ezért külön köszönet!

Szóval ma is nagyszerű volt, bár reggel fáradtan érkeztünk, tele energiával, vidámsággal és új ötletekkel feltöltve távoztunk. Mivel későn értünk haza, ráadásul napközben a finomságokkal jól is laktunk, vacsorára már csak valami villámgyors hideg salátára vágytunk.
Együtt készítettük nem több, mint 5 perc alatt :-) Persze a tészta már ki volt főzve, igazából tegnap ebédről maradt, tehát a gyors összeállítás mellett jó alternatíva maradék tészta hasznosítására is...

TÉSZTASALÁTA 2 személyre (egészségesebb összetevők)

10 dkg tészta (durum, vagy teljes kiőrlésű gabonából)
3 teáskanál pesto (házi)
2 db paradicsom
1 db lilahagyma
2 db mozzarella
1 marék friss bazsalikom levél -opcionális
só (himalája)

1. tegyünk fel főni vizet a tésztához, sózzuk, majd, ha lobogva forr, főzzük ki a tésztát fogkeményre
2. ha kifőtt a tészta szűrjük le és hideg vízzel öblítsük le, hogy lehűljön
3. adjuk a tésztához a pestot és alaposan keverjük össze
4. tisztítsuk meg a hagymát és mossuk meg a paradicsomot, majd kockázzuk fel mindet a mozzarellával együtt
5. adjuk a felkockázott zöldségeket és sajtot a pestos tésztához és keverjük össze
6. friss bazsalikom levelekkel és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk

Praktikák:
- pesto nélkül is elkészíthető
- 2-3 evőkanál tejföllel elkeverve is tálalható
- adható hozzá tetszés szerint fűszer (bors, oregano, stb.)

Itt is mi szorgoskodunk: